Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.10.2015 13:02 - Ген. Уесли Кларк - „Ислямска Държава“ - Израел.
Автор: kaffenceto Категория: Новини   
Прочетен: 843 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

      
      От 2001 година насам генерал Уесли Кларк е говорител на групата висши офицери, които открито се противопоставиха срещу влиянието на Израел над американската външна политика. Бившия главнокомандващ силите на НАТО открито критикува агресивната и както самия той я описва – „империалистическа“ политика на Израел и плановете им за т.нар. „Широк Близък Изток“. Американския генерал открито се обяви и срещу интервенцията на Запада в Либия, както и срещу течащата кървава война в Сирия.
      
Според  него „Ислямска Държава“ е създадена с основната цел да се бие срещу базирана в Ливан и подкрепяна от Иран организация Хизбула.  Затова някои съюзници на Съединените щати са се обърнали към услугите на джихадистите, "защото както ще ви кажат хората в региона, ако искаш някой, който ще се бие до смърт срещу Хизбула, това са фанатиците, ислямските фундаменталисти. Като Франкенщайн е…“.
Както знаем Израел води битка с Хизбула и е в изключително напрегнати отношения с Иран.
      Така в интервю за американския телевизионен канал CNN бившия главнокомандващ силите на НАТО отговори на въпроса защо „Ислямска Държава“ никога не е атакувала Израел, което обяснява как терористичната организация, която детронира от върха дори „Ал Кайда“, се е зародила с подкрепата на някои разузнавателни агенции от държави, които американския генерал нарече „наши съюзници“.

  

България е в състояние и никога не е изпадала в състояние да не може сама да охранява въздушното си пространство. Това заяви министърът на отбраната Николай Ненчев след участието си в заседанието на парламентарната комисия в НС. Според него, договорът с Полша е изключително изгоден за България. "Мисля, че в това се убедиха членовете на комисията по отбрана, получих разбиране и подкрепа, включително и от депутатите на БСП. Ремонтът на двигател ще струва 1 млн. и 23 хил. евро", заяви още Ненчев.

 

По думите му няма да платим 20% ДДС, тъй като се работи със страна-членка на ЕС и други 9% от данъци и такси. Той припомни, че 20 дни след подписването на договора ще получим 2 двигателя под наем за 2 години безплатно от Полша. "Тази сделка дава гаранция за ВВС, цените са много по- изгодни, да не говорим за превоз на двигателите, които също са за сметка на полската страна, коментира министърът. България е в състояние и никога не е изпадала в състояние да не може сама да охранява въздушното си пространство", подчерта още Ненчев и изрзи надежда за съвместно охраняване на въздушното ни пространство, ако това се наложи.

Копирано от standartnews.com



Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kaffenceto
Категория: Новини
Прочетен: 78273
Постинги: 75
Коментари: 16
Гласове: 113
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930