Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.12.2015 08:28 - Енчев: Русия постъпи като държава с достойнство като изгони фондациите на Сорос.
Автор: kaffenceto Категория: Новини   
Прочетен: 963 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

           „Русия пос­тъпи като дър­жава, която държи на своето дос­тойн­с­тво и не поз­волява вмешател­с­тво в своите вът­решни работи. За съжаление, бъл­гар­с­кото правител­с­тво няма да поеме по този път“. Така комен­тира независимият депутат Велизар Енчев във връзка със съоб­щенията, че рус­ката страна вкарва фон­дацията на американ­с­кия мул­тимилиар­дер и спекулант Джордж Сорос в заб­ранителен стоп-списък. Енчев съобщи, че има идея да пред­ложи проек­тозакон за ограничаването на дей­ността на НПО в Бъл­гария и за пъл­ното освет­ляване на пътищата за тях­ното финан­сиране. „Този проек­тозакон е в процес на изработка, но си давам сметка, че той няма почти никакви шан­сове да мине в пар­ламента, защото управ­ляващата коалиция ще бъде против, а се съм­нявам, че и БСП ще ме под­к­репи“, съобщи Енчев специално за ЗЕМЯ.

          Депутатът припомни как при свалянето на правител­с­т­вото на Пламен Орешар­ски тези НПО-та играеха активна роля. „При положение, че те се финан­сират от чуж­бина се пос­тавя под въп­рос легитим­ността на правото им да протес­тират организирано срещу властта. Щом една организация е финан­сирана с чужди финан­сови ресурси, тя няма право да се меси по никакъв начин в политичес­кия живот на страната“, заяви Велизар Енчев.

          Той припомни, че още през 30-те години на миналия век в САЩ е приет закон срещу дей­ността на организации с вън­шно финан­сиране. Точно такъв е случаят и в Русия. „Русия прави това, което би нап­равила всяка независима дър­жава и не поз­волява на никой да се меси в ней­ните вът­решни работи. Тъй нашите управ­ляващи са една колониална админис­т­рация, това при нас е много малко вероятно да се случи, особено при управ­лението на Бойко Борисов“, каза независимият депутат.


http://zemianews.info



Тагове:   Сорос,   сигурност,   НПО,


Гласувай:
5


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kaffenceto
Категория: Новини
Прочетен: 78220
Постинги: 75
Коментари: 16
Гласове: 113
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930