Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.12.2015 09:35 - Валери Симеонов: Едничката цел на Орхан Исмаилов е да разбие архивите на военното разузнаване.
Автор: kaffenceto Категория: Новини   
Прочетен: 917 Коментари: 0 Гласове:
0



27 Ноември 2014, Четвъртък
Лидерът на НФСБ видя намесата на ДПС в „шеметната кариера“ на този "вуденркинд"


Съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов изрази личната си позиция относно това дали коалицията му трябва да продължи да подкрепя правителството на Бойко Борисов. „Ако зависеше от мен, щяхме да напуснем, още когато назначиха Орхан Исмаилов“, заяви той в предаването „Още от деня“ по БНТ.Симеонов посочи, че допълнително масло в огъня е наляло назначението на заместника на Корман Исмаилов в Народна партия „Свобода и достойнство“ (НПСД) Веселин Пенев. „На това деяние единственото име, което му отива, е една политическа гавра“, заяви той.

Председателят на НФСБ, обаче, изтъкна, че позицията на коалицията след обсъждане на няколко нива. „Аз никога не може да наложа своето мнение и по някакъв начин то да бъде меродавно. Между нас има коалиционно съглашателство, споразумение“, каза Симеонов. По думите му, обсъждане ще има в ръководството на НФСБ, след това в структурите на коалицията Патриотичен фронт и чак след това ще се стигне до окончателна позиция. „По-рано от вторник няма да чуете нашето мнение“, заяви той и допълни: „Аз не съм лидер на еднолична партия като „Атака“ или ГЕРБ, за да налагам своето решение“.

Симеонов отрече възраженията срещу назначаването на Орхан Исмаилов за заместник-министър на отбраната да са свързани с неговото турско-арабско име. Проблемът бил, че той е от НПСД, партия, която е „производна на ДПС“.

Освен топлата връзка между Корман Исмаилов от НДПС и бившия директор на турското разузнаване в Истанбул Неждет Мензир, за която БЛИЦ вече съобщи, Симеонов изтъкна и други факти.

„Аз съм сигурен, Орхан Исмаилов е политически създаден продукт на ДПС“, заяви съпредседателят на НФСБ. Той изтъкна „шеметната кариера“ на Исмаилов, който като млад лейтенант с по-малко от година стаж е прехвърлен от Велико Търново в София като заместник-председател на комисията за досиетата. Според него няколко години Исмаилов е бил готвен да получи базата данни върху военното разузнаване, която е доста любопитна и съдържа данни за 33 000 агентурни единици.

„Много интересно е поведението на този млад вундеркинд, който има някаква светкавична кариера, каквато нито един млад български лейтенант няма“, каза Симеонов. Той изтъкна, че веднага след преместването си в София Исмаилов е започнал да рови данни по две направления – военното разузнаване и търговската дейност на Министерство на отбраната.

„Оказва се, че този човек е израснал в семейство на вундеркинди. Неговият по-малък брат е съсобственик на СПА хотел „Драгалевци“. Момче на 30-тина години“, продължи Симеонов и допълни, че по-малкият Исмаилов държи капитали в множество дружества, включително и за възобновяема енергия.

Съпредседателят на Патриотичния фронт посочи, че кариерата на Исмаилов е тръгнала от село Зелена морава до Омуртаг, за да стигне до София. „И тя няма нищо общо с ДПС, да не си помислите нещо!“, каза иронично той.

Симеонов каза още: „Той е поставен с една-едничка цел – да разбие и последния масив данни на нашето военно разузнаване“.

Той коментира и проточването на разговорите с управляващите по темата: „Една-единствена причина има да бъдем лоялни, последователни и отговорни – ясното разбиране, че нови избори в началото или средата на зимата не са най-доброто за България“.

Патриотите, обаче, не се притесняват, че правителството ще се разпадне. Валери Симеонов смята, че Български демократичен център (БДЦ) биха подкрепили веднага кабинета: „Те са там, те са готови, те са на тезгяха“, пише БЛИЦ.



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kaffenceto
Категория: Новини
Прочетен: 78003
Постинги: 75
Коментари: 16
Гласове: 113
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031